SM dag 10 – Badrumsskåpets skatter

with No Comments

Hygienprodukter går åt i mängder och utbudet är stort och brett, fyllt dofter och stylade förpackningar. Nu ska detta breda utbud smalna av något för att lämna plats åt miljövänliga tvålar och krämer i  baddrummsskåpet.

Utmaningen går ut på att byta ut badrumsskåpets innehåll till miljömärkta produkter. Utbudet var mycket bredare än jag hade trott eller reflekterat över. Dessutom finns det lokala produkter som erbjuds, vilket kan betyda minskade transporter. Det finns en hel del information och rekommendationer på internet om vilka produkter som är bra.

För kostmetika och hygienprodukter är det inom EU tyvärr inte lika reglerat för vad som får benämnas som ekologiskt eller miljömärkt. Det är till exempel mycket hårdare krav för mat, där produkter som benämns som ekologiska måste bära EUs egna märkning.

Pain: Hade gärna sett fler refillpåsar som alternativ samt en tydligare riktlinjer för vad som får benämnas som ekologiskt eller hållbart inom denna produktkategori.

Pleasure: Det här var ingen jobbig omställning, skulle kunna ha gjort det för länge sedan. Alla skulle kunna göra det. Priserna varierade från lågt till högt, precis som kvalitén. Utbudet är stort.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.