SM dag 12 – Reflektion och frågor

with No Comments

Vad innebär det egentligen att leva hållbart?  Den här dagen ägnar jag åt frågor. Det är inte bara presterande idrottare som kan behöva fokusera på målet. Skillnaden i idrott är att det handlar om att vinna eller förlora och reglerna är tydliga. När det gäller hållbar utveckling kan det ibland känns lite mer, vilset. Det är lättare att säga vad som inte är hållbart, än vad som är det. Vädret är mulet och det är lätt att bli lite filosofisk. Genom att fundera igenom vart jag själv står, vilka antaganden, värderingar och åsikter jag har är det lättare att göra de där små valen i vardagen. Vilket beteende stämmer överens med mina värderingar?

Pain: Det blev nog fler frågor än svar, samt att jag känner en viss frustation över att inte se ett resultat; “It’s not who you are underneath, it’s what you do, that defines you”.

Pleasure: Om man inte vet vart man är påväg, så spelar det ju ingen roll vart man går. Det är underskattat att fundera på vad man egentligen vill och om det man vill, faktiskt är det man gör.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.