SM dag 2: Ekologiskt godis

with 1 Comment

Godis är inte särskilt nyttigt, men det är gott och tillhör en av veckans flera njutningar, därför kommer jag troligtvis inte att sluta att äta godis. Däremot kan man skaffa nya vanor vid själva konsumtionen. Jag tar cykeln till butiken där jag brukar handla. Här hittar jag kakor och glass som finns att köpa ekologiskt – perfekt.

Det bredaste utbudet av ekologiskt och rättvisemärkt fanns för choklad. Det är lite svårare att hitta ett bra utbud av kakor och godis. För att genomföra en Sustainable Makeover så bör jag fortsätta handla endast choklad som har någon form av hållbarhetsmärkning. Att inte göra det vore konstigt, med tanke på det breda utbudet. Men, en makeover ska ju vara lite ansträngande och innebära nya vanor. Så jag köper ekologiskt godis och glass. Just för att få in vanan. Nästa gång, ska jag inte tveka.

För att hitta godis fick jag leta lite. Tillslut hittade jag något som skulle kunna motsvara Gott&Blandat eller vanligt lösgodis. Det visade sig vara ekologiskt godis som är gjort på naturliga råvaror och innehåller därför inga e-ämnen. Man har helt enkelt smaksatt med riktiga frukter. Supergott, var det också.

Bedömning av aktivitet:

Pain: Lite dåligt samvete för att det är onyttigheter som konsumeras.
Pleasure: Lätt genomförd aktivitet. Choklad och godis smakar minst lika gott som de utan märkning. Godiset var till och med lite godare. Det här är lätt en aktivtet som jag gärna gör om lite då och då.

MvH

Christine

One Response

  1. sanne
    | Reply

    I Malmö kan jag tipsa om att det finns ett stort utbud av ekologiskt godis både på Morot & Annat och på Astrid & aporna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.