SM Dag 6: Sova gott

with 1 Comment

Påväg till Dalarna insåg jag att vi har glömt lakan och örngott. Men det gjorde inget för vi hade ändå behov av att köpa nya, de gamla är väldigt slitna och har gått sönder. Eftersom det är påsktider och endast de stora matvarubutikerna var öppna och kunde jag nu inte planera mitt köp. Det var synd eftersom jag precis upptäckt Afswedalas sängkläder i ekologisk och slitstark bomull.  Företaget vill göra ekologiskt till tradiotion. Vi har påslakanen, de är otroligt sköna och det känns att det är kvalité som kommer att hålla länge.

Men, nu skulle jag inte kunna köpa ett sådant lakan, tänkte jag när jag springer in i matvaruaffären. Framför mig ser jag tunna bomullslakan i någon skrikig färg. Men så fel jag hade, där såg jag något annat som jag inte trodde fanns. På hyllan fanns det lakan i ekologisk bomull.

Underbart! Nu kunde jag sova lite bättre. De gamla lakanen tänker jag dock inte slänga. De kommer att rivas sönder och användas som trasor.

One Response

  1. sanne
    | Reply

    Man kan också sy saker av de gamla lakanen. Även om de är slitna på vissa ställen behöver de inte vara det överallt. Jag har bland annat sytt skjortor till barnen av gamla lakan. Och vetekuddar i olika former, självklart med ekologiskt vete i. http://sanne.wblogg.se/2012/01/06/och-det-bidde-en-skjorta/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.