SM dag 9 – Stå stadigt med miljömärkta skor

with No Comments

Det är underbart att det börjar dyka upp miljömärkningar i skobutikerna, eftersom det är en indikation på att något börjar hända på skomarknanden. Idag är utbudet av miljömärkta skor relativt litet och det beror inte på att skor generellt är väldigt miljövänliga. Skor är en produkt som innehåller en massa kemikalier som du som konsument inte får information om.

Ett aktivt val som jag gjort i flera år är att inte köpa skor som innehåller läder. Tyvärr, har det ibland lett till att kvalitén blir sämre och jag får köpa fler skor under en säsong för att de ska hålla och besöken till skomakaren blir frekventa. Något som ofta påpekas till den som arbetar i skobutiken. När ovanstående skor fanns i en butik på en större skokedja gavs kassörskan mycket beröm över att det var så bra att man börjat med miljömärkningar. Numera är jag en stolt, om än prövandes ”sneakers”-bärare.

Här hittar du länkar till fler klimatsmarta eller miljövänliga skor. I flera sport- och vandringsbutiker finns det märken som arbetar aktivt med miljöfrågor, här kan man hitta skor av återvunnet material och andra miljömärkningar.

Pain: Utbudet är inget att hänga i granen. Var svårt att hitta miljömärkta skor och det tog lång tid. Slutresultatet blev ett par sneakers, eftersom jag inte hittade ett par klackskor.

Pleasure: Sneakers är ganska sköna att gå i, andas bra och priset skilde sig inte från vanliga sneakers.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.