Stort Grattis!

with No Comments

Januari månad måste vara talangernas månad. Dels har talangbolagen (en växande marknad) kommit igång med inbjudningar till sina exklusiva nätverk. I veckan kom Veckans Affärers lista med Sveriges supertalanger 2011 och igår listade Miljöaktuellt Sveriges 100 miljömäktigaste. På My Tomorrow vill vi därför gratulera några av våra egna favoritpersoner till en plats på listorna som inspirerar oss (vi är inte objektiva).

Gustav Borgefalk, Student Competitions AB
Bo Ekman, Tällberg foundation
Sofia Falk, Wiminvest
Göran Finnveden, professor i miljöstrategisk analys på KTH, vicerektor för hållbar utveckling
Amir Sajadi, Cityveterinären
Lina Thomsgård, Rättviseförmedlingen
Estelle Joubert Westling, The Good Guys

Tack för att ni finns!

och ni andra…

Vad betyder denna talangjakt och varför detta växande av talangbolag? Jag tror att det finns en stor frustation i samhället, en frustation över att inte kunna göra mer samtidigt som man inte räcker till. Att ha fastnat i sina arbetsuppgifter, tappat tron på sig själv – vad bidrar jag med egentligen? Eller en trötthet över namn på framgångsrika företag eller supermänniskor som känns långt bort från ens egen vardag. Därför vill vi läsa om andra individer, enstaka personer som jobbar på en liknande arbetsplats, som precis som du kämpar för något den tror på. Men som också kanske inte får eller tar det utrymme den skulle kunna för att nå sin fulla potential. De här långa listorna är en bekräftelse till både personerna på listorna men också till dig som kan känna igen dig, har du kanske också gjort liknande saker?

Nästa år hoppas vi på att se dig på några av de här listorna eller i talangnätverken. Våga tro på dig själv och din förmåga. Vi behöver dig till att göra världen till en plats som vi alla kan vara riktigt stolta över – Vi tror på din förmåga!

MvH

Christine