blir det någon resa i sommar?

with No Comments

Blir det någon resa i sommar?

“Jo absolut, vi ska köpa en ny säng, jag behöver en ny mobil och så blir det lite nya fräscha sommarkläder. Så det blir väl något varv runt jorden, ialla fall om man tänker på alla jordgubbar, de nya trädgårdsmöblerna, persikor, Evian-flaskor, vin och annat smaskigt som jag kommer köpa i sommar”.

Nej, så kanske man inte ska svara om man vill behålla sina vänner och kanske få frågan igen. Musten går liksom ur en av ett sådant svar, tycker jag.

Något som däremot är riktigt coolt och inspirerande är Sourcemap – open supply chains.

 

Här hittar vi de mest otroliga resor som en enkel lite pryl kan uppleva. Ta till exemepel den där nya mobilen; en iPhone 3GS

Idag skrev SEKO Sjöfolk i CSR i Praktiken att få företag tar socialt ansvar för sina transporter. Jag tror att sourcemap och liknande program bara är början på en viktig förändring i transportsektorn. Både producenter och konsumenter kan skapa och se en viktig del i en produkts livscykel. Det borde inte vara särskilt krångligt att lägga in fakta om det sociala ansvaret också. Då får man både klimat och sociala aspekter i samma funktion = fantastic!

MvH

Christine