Boksläpp av Medlemsmodellen

with No Comments

Samma dag som EU-kommissionen avslog Sveriges regerings ansökan om en momsgräns för ideella föreningar befann jag mig på inspirerande boksläpp för Medlemsmodellen. Med panel och små övningar för oss deltagare.

Den ideella sektorn har haft och har än idag en viktig roll som samhällsutvecklare. Ibland undrar jag hur ideellt engagerade tänker på det. Angeli Sjöström berättar om den ibland ideella föreningens dåliga självförtroende som skrämmer iväg potentiella medlemmar eller gör att organisationen glömmer bort att kommunicera framgångar.

Vi du varför ”folk” inte engagerar sig? Jo, i första hand har man inte tid och i andra hand är det ingen som har frågat. Så våga ställa frågan! Många vill hjälpa till. Däremot vill inte alla direkt kasta sig in, ta styrelseuppdrag och köra hela baletten fullt ut. Vi fick tips om att avbyråkratisera och se till att medlemmen som vill engagera 10 min per år också ska kunna göra det och känna att den bidrar. Här är nätet en guldprodukt att använda. Bygg ett alumninätverk för de avdankade så att ni inte tappar kontakten.

Avslutgningsvis tyckte jag att Hanna Hallin från Sektor 3 uttryckte sig väldigt bra på så sätt att man ska se medlmeskapet som en relation.

Boken då? Jo den är läsvärd och perfekt som uppslagsbok inför till exempel  styrelsemötet.

My Tomorrow har även fått äran att bidra som processledare under Medlemssdagen – 7 timmar av medlemsstrategier. Det är 25 stycken deltagare som ska bli expert på att medlemsstrategier. Först till kvarn! Läs gärna mer här.

MvH
Christine