En dag för framtiden

with No Comments

Hoppas att sommaren har varit underbar och att du är lika taggad inför hösten som jag är!

EDFF_Original_Liten

Vad vore inte bättre än att starta igång höstens arbete med att reflektera över framtiden? Konceptet “En dag för framtiden” tycker jag känns klockrent. Tänk om varje kommun i Sverige tillägnade en dag på året till framtiden, där invånarna bjuds in för att samtala. Den 29 augusti bjuder Tällberg foundation in till framtidssamtal mitt i centrala Stockholm.

Under sommaren och framförallt de senaste dagarna har jag arbetat med att försöka få KTH att synas lite extra i detta framtidssamtal. Jag vill nästan inget hellre än att det utbildas en massa ingenjörer som vill och kan konstruera miljövänlig och hållbar ingenjörskonst.

En väldigt positiv sak är att jag tillsammans med Vivi har fått möjlighet att ordna en egen session under dagen. Eftersom vi båda har varit väldigt ideellt engagerade valde vi temat: Framtidens ideella organisationer – hur kommer det att arbeta och engagera?

Vi ser fram emot denna workshop eftersom vi tror att det komma att ske en del förändringar inom den ideella sektorn. Vi är själva inte så vana att diskutera frågorna och har därför utsett en workshopsledare per fråga. Hanna Hallin som är ny ordförande för Sektor 3 – tankesmedjan för det civila samhället, kommer till exempel att ansvara för frågan: Varför har den ideella sektorn vuxit sig starkare än någonsin år 2050?

Nu bjuder vi in vänner och bekanta som är ideellt engagerade till vår workshop, men vem som helst får komma, se inbjudan.. Se till att boka biljett eftersom det är begränsat antal platser under hela dagen.

Välkommen!