Speedad workshop i Södertälje och innovativa lastbilsförslag

with 1 Comment

Hur håller man en workshop om miljödriven innovation och hållbar utveckling på 30 min? Jo, man ser till att ha riktigt skarpa deltagare och så får man nog planera lite. Under Campus Telge Business Day den 16/2 samlades studenter, entreprenörer, samhällsaktörer och My Tomorrow.

Så hur började vi? Jo, först fick deltagarna komma fram till vilken form av kompetens det behövs för att klara framtidens utmaningar. De skulle gärna fokusera på vilka kompetenser som även kan finnas i Södertälje, Sveriges fönster ut mot världen. En kompetens kan ju vara en kunskap, egenskap, förmåga, erfarenhet o s v. Rösträkning han vi inte med så deltagarna fick ta i och skrika ut den kompetens som just de kommit fram var viktigast. Två ord var utmärkande (därifrån vi domare stod). Det var:
Kreativitet och Medvetenhet, så vi skapade ett ord; Kreativetenhet

Men den stora övningen gick såklart ut på att snabbt skapa ett företag som löste någon och helst några av de stora utmaningar vi har idag. Som människor som lever i extrem fattigdom, spridning av farliga och onedbrytbara kemikalier i vårt vatten, nedhuggning av regnskog och viktiga ekosystem som slås ut. Ja, ni förstår nog problemtatiken. Det bästa var att det var en hel del deltagare, därmed blev det många idéer. Resultatet var över förväntan, vi röstade fram den mest kreativa idén, det mest konstiga företaget och den bästa idén. Viktigast var ändå att deltagarna skulle få öva i att tänka som en hållbarhetsdriven innovatör.

 

 

 

 

Under dagen var det utställning av olika företag och därefter började Business Race. Det var minst lika kul som under förmiddagen. Här var deltagarna studenter som fick ett case från Scania och en rejäl inspirationsdos från Umbilical Design där Ebba Kierkegaard berättade om Down to Earth.

 

 

 

 

 

Deltagarna lyckades också med kreativiteten i sina case, dessutom tror jag att varenda en hade med solceller i sitt förslag. Det var med andra ord inte lätt för oss i juryn att dömma. De lyckliga vinnarna som bland annat hade med tågräls i sitt förslag och eldsjälen Caroline Trege från Drivhuset syns nedan.

En kul dag helt enkelt. Jag besöker gärna Södertälje igen.

MvH

Christine

One Response

  1. […] My Tomorrow kommer att hålla i en workshop om Strategiska framtida utmaningar. Läs mer här. Här kan du se lite bilder från […]